Stap voor stap plezier krijgen in tuinieren!

Stap voor stap plezier krijgen in tuinieren!

Jouw tuin is niet alleen een fysieke ruimte is, maar ook een heerlijke plek voor ontspanning. Wanneer je met plezier in je tuin bezig bent, ga je vanzelf steeds meer genieten en ontdekken van je buitenruimte. In deze blog staan een paar kleine stappen die jij kan nemen om te beginnen aan jouw tuin of balkon. Som kan het kleinste beginnentje als een zaadje dienen voor iets groters. Lees verder en ontdek hoe je stap voor stap het plezier van tuinieren kunt ervaren en laten groeien, en uiteindelijk volop kunt genieten van je bloeiende tuin.

  1. Het zaadje van nieuwsgierigheid: het begint altijd met nieuwsgierigheid. Begin met het ontdekken van wat je fascineert aan tuinieren. Misschien is het de kleurrijke bloemen, het kweken van je eigen voedsel of gewoon de rustgevende ervaring van met je handen in de aarde wroeten. Kom erachter waar jij het meest blij van wordt. 

  2. Begin klein en behapbaar: Je hoeft niet meteen je hele tuin om te ploegen. Kies een klein gedeelte dat je kunt omtoveren tot je eigen groene plekje. Dit kan een hoekje van je balkon zijn, een paar plantenbakken of een verhoogd bloembed. Begin klein en behapbaar zodat je kunt genieten van elke stap van je tuinavontuur.

  3. Kies planten die je blij maken: Selecteer planten die een glimlach op je gezicht toveren. Of het nu gaat om vrolijke bloemen, weelderige bladeren of geurige kruiden, kies planten waar je blij van wordt. Wanneer je naar je tuin kijkt en glimlacht, weet je dat je op de juiste weg bent. Zelf word ik altijd blij van sommige namen, niet altijd om op basis hiervan een plant uit te zoeken, maar wel leuk. Zo ga ik altijd voor de bijl voor de Salvia Mircrophylla 'Hot Lips'. 

  4. Leer van elke ervaring: Tuinieren is een leerproces. Niet alles zal meteen perfect gaan, en dat is helemaal oké. Beschouw elke ervaring, zelfs de uitdagingen, als een kans om te leren en te groeien. Experimenteer met verschillende planten, observeer hun groei en ontdek wat het beste werkt in jouw specifieke omgeving.

  5. Geniet van het proces: Herinner jezelf eraan dat het plezier van tuinieren in het proces zelf ligt, niet alleen in het eindresultaat. Geniet van het zien van je planten groeien, het verzorgen van ze en het waarnemen van hun veranderingen met de seizoenen. Het is een continu proces van ontdekking en verwondering.

  6. Betrek de natuur bij jouw groei: Laat de natuur je inspireren en begeleiden in je tuin. Observeer de insecten, vogels en vlinders die jouw tuin bezoeken. Creëer een gastvrije omgeving voor deze kleine bezoekers door het toevoegen van bloemen, waterbronnen en schuilplaatsen. Je zult versteld staan van hoe jouw tuin tot leven komt.

  7. Groei en uitbreiding: Naarmate je vertrouwen en plezier in tuinieren groeit, kun je je tuinactiviteiten uitbreiden. Misschien wil je meer planten toevoegen, een groter gebied aanpakken of nieuwe methoden uitproberen. Laat je tuin organisch meegroeien met je enthousiasme.

Van een enkel een beetje nieuwsgierigheid kan je komen tot een weelderige bloeiende tuin, jouw tuinavontuur begint met plezier en wordt gevoed door elke stap die je zet. Door stap voor stap te experimenteren, te leren en te genieten van het proces, ontvouwt zich een prachtig avontuur voor je zintuigen en ziel.

Bij Gardenfull moedigen we je aan om met kleine stappen te beginnen en je passie voor tuinieren te laten groeien. Ontdek het plezier, want iedereen kan met plezier de tuin in gaan en genieten van zijn of haar groene oase. 

Terug naar blog